‘Sinkhole’ te Zorg en Hoop

Op Zorg en Hoop in Paramaribo klagen buurtbewoners al weken over een gevaarlijke situatie op de hoek van de Gladiolen- en de Oleanderstraat. Drie kuilen, die enkele bewoners typeren als ‘sinkholes’ (zinkgaten), zorgen voor ongemak. Autobestuurders moeten steeds behoedzaam manoeuvreren. Ook bromfietsers en voetgangers zijn alert. Vooral bij hevige regenbuien, wanneer de straat onder loopt, maar ook wanneer het donker is neemt de kans op een ongeluk flink toe. Menig auto heeft het al begeven. 

“Wie gaat mij die kosten vergoeden?”, vraagt iemand uit de omgeving. In ieder geval hebben de mensen uit de buurt een houtenlat van ruim 3 meter in het gat gestopt. Om het extra te laten opvallen is een witte lege emmer op de paal geplaatst. Dit is momenteel het straatbeeld. 

Een andere bewoner hoopt dat dit snel aangepakt zal worden. De vrees is dat het gat alleen maar  zal uitbreiden. “En dat is niet alleen gevaarlijker, het zal de overheid ook meer kosten om te laten herstellen”, aldus de buurtbewoner.
RB

error: Kopiëren mag niet!