WWF Guianas brengt hernieuwde versie ‘Wildlife of the Guianas” uit

Het pocketboek ‘Wildlife of the Guianas’ is opnieuw uitgebracht. Dit naslagwerk is bedoeld als referentie tool ter ondersteuning van de monitoring en handhaving van de handel in wilde dieren en daarom beschikbaar gesteld voor jachtopzieners, boswachters, dierenartsen, douane en politie, zo meldt het WWF Guianas.

Het boekje is uitgegeven door het WWF-Guianas met ondersteuning van diverse partijen waaronder in het bijzonder LBB/Natuurbeheer, de Nationale Zoölogische Collectie van Suriname/Centrum voor Milieu Onderzoek (NZCS/CMO), de douane en exporteurs. Het zakboekje biedt essentiële informatie die grensbewakingsambtenaren nodig hebben om

smokkel en andere ongeoorloofde handel in uit het wild afkomstige dieren in te dammen.

De vernieuwde versie van ‘Wildlife of the Guianas’ bevat 23 extra dieren, ten opzichte van de versie van 2002 en is aangepast wat betreft wet- en regelgeving. Ook natuurliefhebbers die niet werkzaam zijn in een van de bovengenoemde beroepstakken, kunnen de kennis tot zich nemen en positief inzetten ter bescherming van in het wild levende dieren.

‘Wildlife of de Guianas’ is voor iedereen online inzichtelijk via de website van WWF-Guianas: www.wwfguianas.org. Het is mogelijk om online door het boekje te bladeren of gratis een PDF-versie te downloaden.

error: Kopiëren mag niet!