Poll: Investeren in onderhoud eigen woning met de dag moeilijker

Het blijkt met de dag moeilijker te worden voor mensen om te investeren in het onderhoud van de eigen woning. Dat zou geconcludeerd kunnen worden uit een afgelopen week gepubliceerde poll op de website van Dagblad Suriname. In totaal 2.586 personen reageerden op de vraag of men nog in staat is om te investeren in het onderhoud van de eigen woning. 

59% van de mensen die hebben gereageerd, 1.529 personen, geeft aan dat zij niet meer in staat zijn om te investeren in het onderhoud van de woning. Slechts 588 personen, 23%, stelt nog wel in staat te zijn om dat te doen en 18 procent (469 personen) heeft aangegeven af en toe nog wat te kunnen investeren in het onderhoud van hun woning.

De redenen waarom mensen niet willen of in staat zijn om te investeren in het onderhoud van hun woning, zijn divers. Voor de meeste mensen is het simpelweg een kwestie van geld. Veel mensen hebben moeite om voldoende geld te sparen om hun woning in goede staat te houden. Ook zijn er mensen die een lagere prioriteit geven aan het onderhoud van hun woning, waardoor ze niet genoeg tijd of geld investeren om hun woning te onderhouden. 

Ondanks dat er veel mensen zijn die niet in staat of bereid zijn om te investeren in het onderhoud van hun woning, is het belangrijk om te herinneren dat het onderhoud van de woning een goede investering is. Door regelmatig te investeren in het onderhoud van de woning, kan de waarde van de woning worden verhoogd en kan de woning langer in goede staat worden gehouden.

Maar, niet vergeten mag worden dat door de koersontwikkeling en ook transport (import-)kosten van allerlei bouwmaterialen, zijn die materialen voor veel mensen gewoon onbetaalbaar geworden.  Met het nodige kunst- en vliegwerk onderhouden vandaag de dag diverse mensen hun woning.

error: Kopiëren mag niet!