Nationale Jeugdraad lijkt veelbelovend

“De 87 projecten zijn de beste ervaring die ik tot nu toe heb gehad. Nickerie verdient jongeren zoals mij en alle anderen die het district zowel nationaal als internationaal vertegenwoordigen. Jongeren die het district hoger zullen plaatsen.”

Woorden van ex-jeugd parlementariër Shaouchkhan Rufai Abdul. Het toenmalige Jeugdparlement was voor hem een stap naar zijn toekomst. Zo heeft hij behalve deelnemen aan seminars in China, veel projecten kunnen initiëren voor het district. 

Nationale Jeugdraad en e-voting

De verkiezingen van de Nationale Jeugdraad worden dit jaar door middel van e-voting systeem gehouden. In het huidige digitale tijdperk wordt technologie steeds geïntegreerd in het dagelijks leven. Een van de gebieden waar technologie aanzienlijke impact heeft gemaakt, is het democratisch proces van verkiezingen. Elektronische verkiezingen of e-voting kunnen de efficiëntie en snelheid van het stemproces vergroten. 

Verschillende landen en staten hebben gevallen van fraude en manipulatie gemeld. Deze manipulatie kan plaatsvinden tijdens het  verzamelen, tellen en opslaan van de stemmen, of zelfs door externe hackers. Het risico op manipulatie wordt vergroot door het feit dat elektronische systemen vaak niet transparant zijn. De meeste e-voting systemen worden beheerd door particuliere bedrijven, wat betekent dat er geen openbaar toezicht is op software ontwerp, waardoor fraudeurs de mogelijkheid krijgen om het systeem te manipuleren.

In principe is de verkiezing die nu online gehouden zal worden niet het probleem. Het is kostenbesparend volgens de ex-Jeugdparlementariër. Waar Abdul wel aan twijfelt is de opkomst. Vanwege het feit dat het dit keer online zal geschieden twijfelt Abdul of het proces niet zal zijn zoals de voorgaande jaren. De voorgaande verkiezingen waren kort gezegd veel toegankelijker voor de jeugd. Rekening houdend met het feit dat het digitaal zal zijn en niet iedere jeugdige beschikt over een computer of misschien gewoon de inzichten om te stemmen op een Jeugdraad kandidaat. Na de uitslag zal men volgens Abdul merken of het nieuwe systeem heeft gewerkt, geeft hij te kennen aan de redactie van Dagblad Suriname.

Voorbeeldfiguur

“Uiteindelijk laat ik een legacy achter voor anderen om deze te kunnen volgen. Ik heb mijn uiterste best gedaan voor Nickerie en wens dat  de volgende 3 Jeugdraadsleden mijn voorbeeld volgen en hun uiterste best doen om bij deze Nickerie die plek te geven in de Surinaamse top”, aldus Abdul afsluitend in het gesprek.

error: Kopiëren mag niet!