Jongeren NAKS leren leiderschapskwaliteiten ontdekken


Zes jongeren van NAKS Wan Rutu hebben zaterdag deelgenomen aan Ryla 2023. Ryla staat voor Rotary Youth Leadership Awards. Met inspanning en ontspanning hebben ruim 50 jongeren in de leeftijdsklasse 18-30 jaar geparticipeerd en geleerd om hun leiderschapscapaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. De leeftijdsgroep van 12 tot 17 jaar volgde zondag.

Nancy Lodik, coördinator vanuit NAKS, noemt de participatie van de jongeren “erg positief”.

Zij omschrijft deze training als een goed moment om waar te nemen dat jongeren met alleen de kennis verworven op school, er niet zullen komen. “Er is behoefte aan praktische professionele begeleiding om uit te groeien tot volwassenen en om overeind te kunnen blijven in deze snel veranderende wereld.  En daar is persoonlijk leiderschap van groot belang. Niet alleen voor het individu maar ook de samenleving” zegt Lodik.

Zij vindt deze ontwikkeling een goede aanwinst voor de NAKS-jongeren. De jongeren doen aan muziek, dans en theater waar self leadership nodig is. “Nodig om te durven om hun talenten middels presentaties op een voetstuk te plaatsen” aldus de coördinator.

De jongeren hebben geleerd om effectief te communiceren, hoe ze kritische denkvaardigheden kunnen toepassen en hoe ze als team kunnen werken om problemen op te lossen. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde voor hun toekomstige carrières en hun persoonlijke leven. Lodik voegt tot slot toe dat het de jongeren voor hun verdere ontwikkeling helpt om de aangeleerde ‘skills’ overal in te zetten. “Op deze manier leren de jongeren ook om de regie te nemen voor zichzelf wat ook ten goede komt aan de samenleving” aldus Lodik.

RB

error: Kopiëren mag niet!