Regering en vakbeweging bereiken akkoord over koopkrachtversterking

De regering en de vakbeweging (Ravaksur, onderwijsbonden FOLS, BvL en ALS en veiligheidsbonden) hebben donderdag overeenstemming bereikt over koopkrachtversterking voor landsdienaren en aan hen gelijkgestelden.

Ambtenaren en aan hen gelijkgestelden krijgen voor zes maanden een koopkrachtversterking uitgekeerd van SRD 2.500 per maand. Gepensioneerden krijgen SRD 1.800 per maand. Deze bedragen worden belastingvrij uitbetaald, te beginnen in mei.  Daarna zal de volgende uitbetaling in juni zijn, en vervolgens in augustus, september, oktober en november. 

President Chandrikapersad Santokhi deed deze mededeling donderdagmiddag tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee. Het bereikte akkoord is het resultaat van intensief overleg tussen de regering en de vakbeweging om te komen tot een duurzame oplossing op het vlak van koopkrachtversterking. Er is volgens de president gekeken naar de ruimte die de begroting van overheid biedt.

Naast de inflatie is ook voortdurend in het oog gehouden het IMF-programma. Zaken moesten binnen het IMF-programma gehouden te worden.

SS

error: Kopiëren mag niet!