Douanier vuurt op zijn woonadres met dienstvuurwapen op verdachte auto-inbreker

De 49-jarige auto-inbreker R.G. is dinsdag 2 mei door de politie van het bureau Nieuwe Haven te Paramaribo aangehouden.

De politie van dat bureau kreeg in die ochtend de melding, dat op een adres in het politieressort de eigenaar van een pand op een auto-inbreker had geschoten.

Agenten gingen naar de locatie voor onderzoek en toen bleek, dat de 38-jarige eigenaar tevens schutter A.M., douanier van beroep, sliep toen hij op een gegeven ogenblik een vreemd geluid hoorde. Hij stond op, nam poolshoogte en zag in één van de voertuigen die op zijn perceel geparkeerd stond, een auto-inbreker.

Bij het zien van de verdachte, die bezig was goederen weg te nemen uit de auto, haalde de eigenaar zijn dienstvuurwapen tevoorschijn en schoot in de richting van de verdachte. R.G. liep daarbij een schotwond op en werd later afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medisch te zijn behandeld werd hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.G. in verzekering gesteld en hangende het onderzoek is het dienstvuurwapen van A.M. door de politie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!