Woning leerkracht in Pokigron al dagen onder water

Te Boven Suriname, in het dorp Pokigron, is de woning van mevrouw Godlieb voor de derde keer onder water gelopen. Zij laat weten dat haar woning al drie dagen onder water is. De vrouw is leerkracht op een lagere school.

“Samen met mijn kinderen hebben wij het probleem, want de rivier stuwt het water naar ons. We zitten niet al te dichtbij het water, op ongeveer honderd meter afstand”, zegt Godlieb. “We vragen om hulp, we registreren, maar krijgen dat niet, vooral water om te drinken hebben wij nodig. Dat vraag ik aan de president, want dat is belangrijk.” De vrouw geeft ook aan, dat zij verder niets heeft, omdat haar huis helemaal onder water is. “Twee wasmachines zijn kapot, een vriezer, kleerkasten, 8 matrassen en bedden.” Zij herhaalt de noodzaak van drinkwater. Ook geeft ze aan, dat naast de school ook de poli onder water loopt.

Aandacht

Het valt een bewoner van Loka Loka op, dat er weinig tot geen aandacht is voor de situatie van de mensen in het binnenland die onder water zitten. Over het algemeen vindt hij dat er meer aandacht is voor het waterprobleem wanneer delen van Paramaribo onder water zijn. Hij wijst erop, dat de situatie niet als normaal mag worden gezien, omdat er verstrekkende gevolgen zijn voor het sociale leven van de mensen en onder andere het toerisme.

“Gebieden lopen onder, ook de kostgronden.” Het gaat ook om de woningen van de mensen en diverse ziektes die zich kunnen verspreiden. “Want naast sanitaire faciliteiten staan ook begraafplaatsen onder water, zoals dat het geval is op Langetabbetje”, geeft de man als voorbeeld. 

Over Loka Loka merkt de man tot slot op “dat het water momenteel wel wegtrekt, maar zodra het regent stijgt het gelijk”.

RB

error: Kopiëren mag niet!