President Santokhi bevestigt akkoord met bondholders

President Chandrikapersad Santokhi bevestigt dat de regering en de internationale obligatiehouders vandaag, woensdag 3 mei,een akkoord hebben bereikt met Amerikaanse bondholders om de openstaande schulden te herstructureren. 

Op zijn Facebook-pagina zegt de president verheugd te zijn om aan te kondigen dat de regering erin geslaagd is om twee uitstaande, verhandelbare obligaties met een totale waarde van bijna USD 600 miljoen samen te voegen tot een nieuwe aflossende obligatie van 10 jaren. Dit zal de financiële positie van het land aanzienlijk verbeteren en “ons in staat stellen om ons te concentreren op de ontwikkeling van onze economie en het welzijn van ons volk”, aldus de president. 

Het bereikte akkoord is volgens hem het resultaat van de voortdurende gesprekken die de regering voert om de economie te stabiliseren en het land op een pad van duurzame ontwikkeling te brengen. De ministers zijn vandaag tijdens de wekelijkse ministerraadsvergadering door de president geïnformeerd over het bereikte akkoord. 

Morgen, donderdag 4 mei, zal het parlement tijdens de geplande openbare vergadering door de regering worden geïnformeerd. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning zal de pers morgen de bijzonderheden verschaffen van het bereikte akkoord.

error: Kopiëren mag niet!