President beëdigt Ori en Dasai als minister van respectievelijk Onderwijs en ROM

President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag, dinsdag 2 mei, twee ministers beëdigd op zijn Kabinet. Henry Ori, onderwijskundige en laatstelijk ambassadeur voor Suriname in Frankrijk, gaat als minister de scepter zwaaien op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Marciano Dasai, docent aan de Anton de Kom Universiteit vanSuriname, zal de bewindvoering doen op het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Na het wegvallen van de ministers Marie Levens en Silvano Tjon Ahin, is het kabinet nu weer voltallig. Beide NPS’ers stapten op nadat hun partij ervoor koos om de coalitie niet meer te steunen. 

Tweede helft 

In zijn toespraak gaf president Santokhi aan, dat de tweede helft is begonnen. “Vandaag gaan twee Surinamers een grote uitdaging tegemoet, en dat doen zij voor land en volk. We starten met de tweede helft van ons regeerbeleid. Dat wil zeggen, dat beleid effectiever zal zijn, meer resultaatgericht. Het doel zal zijn, een overwinningswedstrijd te spelen op alle fronten. Er zijn issues, die dringend aangepakt moeten worden. Maar, er zijn ook issues, die spelen bij de samenleving, over het kiezen van het juiste moment, voor het treffen van maatregelen.”

Verdere reshuffling 

De president doelde ook op verdere reshuffling in de komende tijd. Daarvan is eerder niets terechtgekomen. Hij zei: “Verdere reshuffling wordt ook besproken in de coalitie, voor andere posities. Het zal gaan over beleid, targets, prioriteiten, opstelling, strategie, resultaten, waarbij de hoogste prioriteit is het brengen van verlichting in de samenleving. Maar, het zal ook gaan om meer empathie te tonen naar de samenleving toe en betrokkenheid van de samenleving. De samenleving zal dit zeer binnenkort merken. De regering is reeds in overleg met de gereorganiseerde vakbonden en sociale partners, om te komen met verlichtende maatregelen om de koopkracht te versterken, in de samenleving.” 

error: Kopiëren mag niet!