Chinees cultuur festival trekt veel publiek 

Het door de Chinese ambassade georganiseerde festival om Chinese zijde kostuums onder de aandacht te brengen,  is in trek gevallen bij het publiek. In een bomvolle zaal van Royal Torarica hebben diverse modellen historische kostuums gepresenteerd.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking gaf aan, dat er meer van dergelijke initiatieven genomen moeten worden. Volgens hem moet de culturele samenwerking tussen de landen waarmee Suriname een culturele band heeft vergroot worden. Hij richtte zich vooral tot de aanwezige Chinese, Indiase en Indonesische ambassadeurs. 

Ook de culturele banden met Afrika moeten versterkt worden, gaf Ramdin aan. Ambassadeur Han Jing van China zei, dat de avond bedoeld was “om de culturele uitwisseling tussen China en Suriname te bevorderen en het wederzijds begrip tussen de volkeren van China en Suriname te versterken.”

Daarom is het evenement “Nacht van Chinees Kostuum” genaamd, georganiseerd om de charme van de Chinese traditionele cultuur te voelen en getuige te zijn van de prachtige en harmonieuze integratie van Chinese en Surinaamse culturen samen. 

Diverse organisaties, waaronder het Chinese Nationaal Zijdemuseum, het Confucius Instituut aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, de Zhejiang Sci-tech Universiteit en de Provinciale Volksregering van Zhejiang hebben het evenement helpen organiseren. 

error: Kopiëren mag niet!