“Met mijn bijhossel hoop ik het te redden, maar nu zie ik het even niet zitten”

Prijzen van enkele goederen soorten zijn aangepast.  Een paar burgers geven tijden een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij aan het eind moe zijn om aan te geven dat zij dit systeem al zat zijn. “Je hebt keer op keer een verhoging en daar komt geen einde aan”, zegt een wachter die brood en ei aan het kopen was om naar het werk te gaan. 

“Enkele spullen waaronder ui, dat heel goedkoop was, is nu voor SRD 65  en suiker al bij de SRD 47. Hoe doe je dat?  Ja, je gaat je eigenlijk moeten concentreren op de basisgoederen, maar als je naar de prijzen kijkt over het algemeen zodra je in de winkel stapt, dan weet je niet wat je moet doen.” 

De man geeft aan dat hij niets had om te koken, dus dat hij genoodzaakt was brood en ei te kopen om dat op het werk te nuttigen. “Het is eind van de maand, maar ik zit nog even met mijn berekening. Ik moet nog de vaste lasten betalen, voorraad kopen en busgeld houden. Ik weet echt niet waar ik moet beginnen, want ik ga geen van ze volledig kunnen voldoen. Voor stroom en water ben ik twee maanden achter, dus ik betaal om en om de resterende dingen, probeer ik even te doen. Met mijn bijhossel hoop ik het wel te redden, maar nu zie ik het even niet zitten”, aldus de burger. 

TM

error: Kopiëren mag niet!