Het gebruik van marihuana is niets om te vieren

Marihuana werd gevierd op 20 april, een dag van toewijding voor marihuana, miljoenen Amerikanen vierden recreatief gebruik van de drug, maar de gezondheidsrisico’s mogen niet over het hoofd worden gezien.

Het actieve ingrediënt THC wekt aangename sensaties op door dopamine te stimuleren, maar het verstoort ook de hippocampus en de frontale cortex, die het geheugen, de aandacht en de focus beheersen. Regelmatig gebruik is gekoppeld aan een stoornis in het gebruik van marihuana en kan leiden tot langetermijneffecten zoals een verminderd IQ, psychose en een slechter geheugen.

Zwangere vrouwen die cannabis gebruiken, kunnen hun ongeboren kinderen ook in gevaar brengen op een slechtere aandacht, visueel functioneren en taalbegrip.

Ondanks overvloedig wetenschappelijk bewijs, is er een wijdverbreide perceptie dat marihuana onschadelijk of zelfs heilzaam is.

Er moet een volksgezondheidscampagne worden gelanceerd om mensen voor te lichten over de risico’s van het gebruik van marihuana en de noodzaak om het te reguleren, net als tabak en alcohol.

error: Kopiëren mag niet!