Guyana en India tekenen nieuwe luchtvaartakkoord 

Guyana en India hebben een Air Services Agreement (ASA) ondertekend, waardoor reizen tussen de twee landen gemakkelijker wordt. De Guyanese minister van Openbare Werken Juan Edghill en de Hoge Commissaris van India voor Guyana KJ Srinivasa hebben het document ondertekend in aanwezigheid van de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Subrahmanyam Jaishankar, tijdens diens bezoek aan Guyana. India is ’s werelds snelst groeiende luchtvaartmarkt momenteel. 

50 luchtvaartovereenkomsten 

De ondertekening is in overeenstemming met de toezegging van de regering om Guyana met de rest van de wereld te verbinden en vormt een aanvulling op de meer dan 50 luchtvaartovereenkomsten die Guyana heeft gesloten met andere ICAO-staten (International Civil Aviation Organization) voor de ontwikkeling van de luchtverbinding tussen landen. De overeenkomst bevordert internationale luchtdiensten tussen de twee landen en een systeem gebaseerd op concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen.

De overeenkomst regelt relevante zaken zoals het verlenen van rechten, aanwijzing en autorisatie van luchtvaartmaatschappijen, intrekking of schorsing van exploitatievergunningen, principes voor de werking van overeengekomen diensten

Investeringsmogelijkheden

De overeenkomst opent investeringsmogelijkheden en zorgt ervoor dat Guyanese luchtvaartmaatschappijen directe markttoegang hebben tot internationale luchthavens in India en vice versa. India heeft een opkomende en groeiende luchtvaartsector. Momenteel is er geen rechtstreekse vlucht tussen Guyana en India, maar deze overeenkomst stelt het wettelijke kader in dat markttoegang opent voor luchtvaartmaatschappijen van beide staten om concurrerende luchtverkeersdiensten, handel en economische groei tussen de twee landen uit te voeren en te verbeteren. Guyana en India onderhouden goede diplomatieke betrekkingen sinds Guyana in mei 1966 onafhankelijk werd.

error: Kopiëren mag niet!