Minister Nurmohamed: “Ontwateringssystemen zullen steeds ervoor zorgen dat water zal afstromen”   

‘Grant van Japan niet voor m’n zak, maar aanpak pompgemaal’

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft donderdag tijdens een persconferentie over de aanpak van de recente wateroverlast aangegeven, dat er achterstanden van vele jaren worden ingelopen. Volgens de bewindsman zijn grote kanalen en trenzen landelijk aangepakt. Het ministerie blijft volgens hem garant staan voor de ontwatering. Binnen 24 uur zal het water al afgestroomd zijn, aldus de minister.

“In de lagere gebieden kan het drie dagen duren. Daar zal het op een natuurlijke wijze moeten geschieden, door de lage ligging. Ook in het binnenland zal het water afstromen.” De minister gaf aan dat weersextremen steeds vaker zullen voorkomen. “We zullen de samenleving daarom beter van informatie voorzien.”

Grant voor pompgemaal

“In de komende jaren gaan wij door met de aanpak. De problemen zullen geleidelijk aan opgelost worden. Ontwatering is duur en de regering moet ook andere prioriteitsgebieden zoals onderwijs en volksgezondheid behandelen. Echter gaan wij met de beschikbare middelen verder. De machines zullen landelijk en overal ingezet worden, niet alleen in Paramaribo. We hebben een grote onderhoudsachterstand ingehaald”, gaf de minister aan. Over de grant van Japan zei hij, dat ook daar de compatibele regels gelden.

“Het is niet voor mijn zak, maar voor de aanpak van een pompgemaal. De schenking is gekoppeld aan enkele bepalingen. Surinaamse en Japanse deskundigen gaan gezamenlijk te werk en de aanbesteding van het project wordt in Japan gehouden. Daarna volgen de werkzaamheden. Alles wordt openbaar aanbesteed. Laat u zich niet misleiden. Het ministerie zal zich onverkort inzetten voor alle burgers over het hele land”, sprak minister Nurmohamed. 

error: Kopiëren mag niet!