Ook landbouwers lijden schade door zware regenval

“Na 2 zware dagen ‘strijd’, de stekker eruit gehaald, alle machines uit. Zwaar, dit kan een landbouwer alleen begrijpen. Zucht, Suriname in april 2023″, zo deelt een landbouwer op social media de schade aan zijn aanplant in de afgelopen dagen. Extreme regens hebben zondag 23 april grote delen van Groot-Paramaribo en districten blank gelegd. 

De regering is van plan duurzaam te investeren in een goed waterbeheersingssysteem. Het vraagstuk van wateroverlast zal integraal worden aangepakt. De infrastructuur is gewoonweg niet berekend op de huidige wateroverlast. Ook hebben andere problemen met verschillende oorzaken zich door de jaren heen opgestapeld en laten zich nu gelden. Er is een team ingesteld om de effecten tegen te gaan. 

De ministeries van Openbare Werken (OW), Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) gaan gezamenlijk met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing, NCCR, werken aan structurele oplossingen voor de wateroverlast. Als voorlopige oplossing zijn kanalen opgeschoond en kolkenzuigers ingezet om het overtollige water weg te krijgen.

error: Kopiëren mag niet!