Drie verdachten van diefstal materialen uit in aanbouw zijnde woning opgepakt

Een 42-jarige vrouw heeft vrijdag 14 april aangifte gedaan bij de politie van het politiebureau Geyersvlijt van diefstal van materialen uit haar in aanbouw zijnde woning.

De aangeefster verklaarde dat zij op zondag 9 april ter plaatse was geweest om de bouwwerkzaamheden van haar woning te controleren. Nadat alles in orde was, vertrok zij. Twee dagen later bezocht zij haar woning weer en zag bij het betreden van het erf dat de voordeur van de woning open stond. Bij het binnentreden van de woning zag zij dat er een aantal tegels, houten deuren en pakken cement met een waarde van ongeveer Euro 6.000 waren verdwenen. Nadat de aangeefster aangifte deed, werd het onderzoek overgedragen aan de Recherche Paramaribo.

Gaandeweg het onderzoek kwamen er drie mannen in beeld via camerabeelden. Op die beelden was duidelijk te zien hoe de mannen de spullen wegnamen. 

Na speurwerk werd het voertuig waarmee de goederen vervoerd zijn achterhaald. De 27-jarige bestuurder van het voertuig werd op maandag 24 april in het ressort Nieuwe Haven samen met de 30-jarige verdachte C.G. aangehouden, terwijl de 36-jarige verdachte G.E. in het ressort Munder kort hierna werd aangehouden. 

De derde verdachte G.E. kwam in beeld, nadat de twee andere verdachten werden aangehouden, als de opdrachtgever om de goederen uit de woning weg te nemen. De gestolen goederen zijn thuis bij de vader van de verdachte G.E. aangetroffen en in beslag genomen. De goederen zullen worden afgestaan aan de eigenaar.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle drie verdachten in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!