Nathoenie: “Laten we beginnen bij onszelf om onze rommel in onze zak te houden”

Nancy Nathoenie, directrice van het NKC Instituut, zegt in een reactie op de recente regenval tegenover Dagblad Suriname, dat ook het NKC onder water gelopen is. Ook de omgeving waar zij woont is ondergelopen. Op de vraag hoe zij deze situatie ervaart, geeft Nathoenie aan, dat de natuur zijn werk doet. Je kunt daaraan niets doen, stelt zij. 

“Het is de natuur die zijn werk doet, maar toch wil ik aan de regering vragen om te werken aan het afwateringssysteem in Suriname”, zegt Nathoenie. Zij merkt op, dat dit probleem al jarenlang bestaat, vanaf de vorige regeringen. Daarom vraagt zij aan de regering om eindelijk iets te doen aan het afwateringssysteem. “Laat men letten op de bebouwingen, asfalteringen en gronden die verkaveld worden. Al dit soort zaken spelen ook een rol. Laat men kokers plaatsen, waar dit gedaan moet worden. Het ministerie van Openbare Werken (OW) moet ook meer op het veld gaan. De goten moeten regelmatig schoongemaakt worden.”

Nathoenie geeft ook aan, dat er bij de vorige regering een project bestond waarbij men per wijk ging planten (op de bermen) en het ook ging onderhouden. “Dit ging via OW, maar dit zie ik niet meer gebeuren. Misschien is het een idee om weer ermee te beginnen. Het ligt niet alleen aan de regering, maar ook aan de mensen zelf.” Zij geeft aan, dat de mensen ook hun eigen omgeving schoon moeten houden. “Ik begin bij mezelf om voor de deur schoon te houden en ik probeer aan de overkant ook een beetje te planten.”

Nathoenie en haar gezin wonen aan de Langatabikistraat die grenst aan de Rosanlaan. Zij geeft aan, dat zij aan de overkant verschillende dingen hebben geplant, zoals bacovebomen, cassave en boulanger. Vorige week mochten zij ook boulangers oogsten. “Wij onderhouden eigenlijk het stukje dat onderhouden zou moeten worden door OW. Als elke Surinamer ook zo zijn eigen bijdrage zou leveren, dan zouden we een stukje verder zijn.”

“Mensen moeten ook stoppen met het gooien van rommel op straat, zoals petflessen. Laten we beginnen bij onszelf om onze rommel in onze zak te houden. Laten we ook proberen om onze omgeving te onderhouden. Want een reikende hand begint bij onszelf”, aldus Nathoenie.

SK

error: Kopiëren mag niet!