Poll: Economische crisis heeft impact op gezinsleven 

De economische crisis in Suriname heeft impact op het gezinsleven. Dat blijkt uit een afgelopen week gehouden poll op de website van Dagblad Suriname. In die poll werd de vraag gesteld aan lezers en volgers van de krant of die crisis invloed heeft op de manier waarop men binnen een gezin communiceert en elkaar steunt.

Van de 2.084 mensen die de poll hebben ingevuld, hebben er 1.531 door ‘Ja’ aan te vinken (73%) gesteld, dat de crisis wel degelijk invloed heeft op het dagelijks leven binnen het gezin. Slechts 300 personen hebben voor ‘Nee’ gekozen, 14 procent, en 253 stemmers (12 procent) kozen voor de derde optie ‘Soms’.

De economische crisis blijkt zeker een invloed te hebben gehad op de manier waarop binnen een gezin wordt gecommuniceerd en elkaar steunt. Met de komst van de crisis hebben veel mensen in Suriname hun baan verloren, wat betekent dat er minder geld beschikbaar was waardoor men uiteraard minder geld had om te besteden aan luxe zaken, zoals uitstapjes, etentjes, etcetera. 

Binnen het gezin vond men in deze moeilijke periode wel meer steun bij elkaar. Meer tijd wordt samen doorgebracht, er wordt meer gepraat en naar elkaar geluisterd. 

Om de economische crisis op te vangen, werden gezinnen gedwongen om de financiën beter te beheren en om te besparen. Budgetten werden ook opgesteld. Bepaalde onnodige kosten worden vermeden en meer geld wordt gestoken in productieve activiteiten. 

Natuurlijk wordt ook naar wegen gezocht om extra inkomsten te genereren, zoals het starten van een klein bedrijf, hosselen ook. 

Ook besloten veel gezinnen om de stress te verminderen door meer tijd samen door te brengen, te ontspannen en indien mogelijk bezig te zijn met hobby’s.

PK

error: Kopiëren mag niet!