Chili is van plan zijn lithiumindustrie te nationaliseren
DOOR NINIAN CARTER

President Gabriel Boric van Chili heeft aangekondigd dat zijn regering de enorme lithiumindustrie van het land, waarvan het de op een na grootste producent ter wereld is, zal nationaliseren.

In een verrassende beweging heeft president Gabriel Boric van Chili zijn voornemen aangekondigd om de lithiumindustrie van het land te nationaliseren, waarvan Chili de op een na grootste producent ter wereld is.

Lithium is een steeds populairder wordend chemisch element vanwege het lichte gewicht en het vermogen om grote hoeveelheden energie op te slaan in batterijen – nu populairder dan ooit nu de wereld overgaat op elektrische voertuigen en terugdeinst voor fossiele brandstoffen.

Chili heeft de grootste lithiumreserves ter wereld en daarom probeert Boric de natuurlijke hulpbron te gebruiken om zijn land om te zetten naar een meer duurzame en ontwikkelde economie.

De verhuizing zou echter kunnen leiden tot een verschuiving van toekomstige investeringen in lithium naar andere mijnbouwvriendelijke landen, zoals Australië – ’s werelds grootste producent.

error: Kopiëren mag niet!