“Dit heb ik in 30 jaren nog nooit meegemaakt” – Kwattaweg en omgeving getroffen door zware regenval


“Mijn woonkamer, garage, balkon, erf, het hele huis zit onder water”, dit zijn reacties van vele burgers die momenteel onder water zitten door zware regenval zondagavond. De Kwattaweg onder andere en percelen en woningen aan die weg en de omgeving stonden binnen korte tijd onder water. En weer werd duidelijk, dat het slecht is gesteld met de algehele ontwatering.

“Ik woon al meer dan dertig jaar aan de Kwattaweg en heb dit nooit meegemaakt”, zegt Letitia. Tijdens een videocall met de redactie van Dagblad Suriname geeft zij aan, dat haar hele huis onder water is. Met tranen in haar ogen toont zij enkele beelden hoe haar hele huis onder water zit. Met vier bakjes op haar bed vertelde zij dat dit haar voor het eerst is overkomen. 

“Als het hard regent dan zitten het erf, mijn balkon en buitenkeuken onder water, maar nu zit echt alles onder water. Mijn woonkamer, slaapkamer, alles, ik weet ook niet hoe ik de avond door zal brengen. Ik zit letterlijk in een hoek op mijn bed om niet nat te worden. Ik heb dit nooit gehad.”

“Je kan ook niet bellen om ergens te overnachten, want overal staat onder water en je kan de hoofdweg ook niet zien. Ik heb helemaal geen idee hoe dit allemaal kan gebeuren. De sloten aan de Kwattaweg, ook de Sommelsdijkse kreek, zijn in geen tijden schoongemaakt. Naast vuil water zie je nu larven, kikkers en todoberis in mijn huis, en ook een hele smerige geur in mijn huis van de sloot. Ik weet helemaal niet hoe ik het moet doen”, benadrukt Letitia.

“Als dit voorbij is, dan zit ik met meer problemen, vuile kleren, een natte klerenkast, een bankstel dat stinkt, een karpet vol modder en enkele gebroken apparaten. Hoe doe ik het? Hoe kom ik weer aan mijn inboedel met weinig inkomen?”

Niet alleen Letitia, maar vele burgers vragen zich af wat zij moeten doen. Armand gaf aan, dat zijn auto ook onder water zit en bang is dat die ook problemen zal geven. “Ik heb er niet echt veel verstand van en heb pas geïnvesteerd in een wagen en dan krijg je dit.” Naast zijn auto staat zijn huis ook onder water. “Waar ik dacht dat ik een probleem oplos, sneller naar het werk te gaan en ook taxi te rijden, krijg je iets extra’s op je bord. Ik hoop dat het goed uitkomt, want veel bewoners hebben op deze regenachtige dag veel verloren”, aldus Armand.  

TM

error: Kopiëren mag niet!