Wangedrag politieke leiders heeft negatieve gevolgen voor Suriname

De Surinaamse samenleving raakt vaak geconfronteerd met onbehoorlijk gedrag van top politieke figuren, wat intern als extern negatieve gevolgen kan hebben op verschillende terreinen. In het algemeen kan een politicus die onprofessioneel of ongepast gedrag vertoont, een negatieve invloed hebben op de internationale relaties tussen landen. Het kan tot een afname van financiële steun leiden, het wegnemen van bepaalde voordelen of het verminderen van diplomatieke betrekkingen.

Het kan ook leiden tot een vermindering van de invloed van de regering op het politieke besluitvormingsproces, een vermindering van de legitimiteit van de overheid en de vermindering van de vertrouwensrelatie tussen het land en andere landen. 

“Onlangs werden bij een massameeting ongeoorloofde uitspraken gedaan ten aanzien van het interveniëren op de valutamarkt. Er werden ook ongepaste termen gesmeten richting het Internationaal Monetairt Fonds en dat is onkan”, aldus mevrouw Ashna, die kritisch het beleid van de overheid volgt, tegenover Dagblad Suriname.

Politieke toppers beseffen vaak niet dat zij verantwoordelijk zijn voor het behoud van de publieke orde, het recht en de rechtvaardigheid. 

Zo werd onlangs ook door een politieke topper bewust of onbewust bekend gemaakt, dat die op de hoogte is van de verblijfplaats van een verdachte op de “Most Wanted” lijst van het Korps Politie Suriname. 

“Als een topper betrokken raakt bij corruptie, fraude, misbruik van macht of ander oneerlijk gedrag, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de samenleving. Er moet niet worden vergeten, dat de buitenwereld naar ons kijkt, vooral de organisaties waarmee wij zaken doen”, geef Ashna aan.  

error: Kopiëren mag niet!