Negen verdachten opgepakt in moordzaak Curaçaose Appelweg 

In de zaak van de Curaçaose Appelweg, waarbij E.K. op vrijdag 14 april werd beroofd en vermoord, zijn de drie verdachten E.M. (32) en zijn 21-jarige vriendin G.G. en G.F. (21) diezelfde dag aangehouden door de afdeling Kapitale Delicten.

Tijdens het verdere onderzoek zijn aan de hand van camerabeelden twee personenauto’s in beeld gebracht. De informatie werd uitgewerkt en vervolgens konden donderdag 20 april in één van de voertuigen de twee verdachten F.L. (29) en J.L,. alias “Young”, (26) door medewerkers van Kapitale Delicten (KD) worden aangehouden. Op F.L. werd aangetroffen en inbeslaggenomen 99 gram cocaïne. 

Na nader uitgewerkte informatie werd de 33-jarige M.E., alias “Melly”, de bestuurder van het andere voertuig, door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden. Hierna zijn de drie andere verdachten G.A. (25), M.L., alias “Tiemba, en E.J., beiden 32, ook door leden van KD in de boeien geslagen. 

Bij een ingesteld onderzoek in de woning van M.L. zijn aangetroffen en inbeslaggenomen een aantal mobiele telefoontoestellen, een vuistvuurwapen van het merk Glock en een patroonhouder met 14 patronen.

Deze zes verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is dit zestal hangende het onderzoek ook voor deelneming aan een criminele organisatie, moord, gekwalificeerde doodslag, overtreding van de Wet Verdovende Middelen, door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!