Valse beloften zorgen voor valse biljetten

Suriname is weer opgeschrikt met valse bankbiljetten die in omloop zijn. De dagelijkse economische uitdagingen waarmee de bevolking te kampen heeft schijnen maar niet op te houden. “Wederom zijn er valse biljetten in omloop. Dit is het gevolg van wanbeleid en het niet kunnen ordenen van die economie”, aldus mevrouw Aretha in gesprek met Dagblad Suriname.

“De regering moet nu echt wel harde maatregelen treffen als het gaat om de economie gezond maken. Er moet direct onderzoek worden ingesteld naar de makers van deze valse bankbiljetten. De bron en de verspreidingsroute van de valse bankbiljetten moeten worden achterhaald. Dit kan de criminele activiteiten voorkomen die gepaard gaan met het maken van valse bankbiljetten. Dit is een van de gevolgen van onrust op de economische markt.”

“De desbetreffende autoriteiten moeten komen verklaren hoe men zo snel als mogelijk deze biljetten uit de samenleving gaat halen. De regering is de kluts totaal kwijt, de bevolking kan niet nog dragen, dat er valse biljetten in omloop zijn”, zegt Aretha.

“Wij zijn meester in het maken van mooie wetten en pakketten van maatregelen afkondigen, maar het uitvoeren en handhaven is nihil. Wij hebben een leiderschapsprobleem in dit land. Geen van de maatregelen die nu zijn getroffen, komen ten voordele van de samenleving, wij merken niets”, geeft de Surinaamse boos aan. 

DA

error: Kopiëren mag niet!