Stigeosu maakt zich sterk voor geowetenschappelijk onderzoek

De ‘Stichting ter bevordering van de Geowetenschappelijke kennis in Suriname’ (Stigeosu) zet zich al enkele jaren in voor het promoten en bevorderen van geowetenschappelijk onderzoek en kennis. De studierichting Geowetenschappen behelst wetenschappelijk geologisch onderwijs, onderzoek naar minerale hulpbronnen en de ontwikkeling daarvan op een milieuvriendelijke manier. De universiteit levert geowetenschappers af die in de Surinaamse mijnbouwsector lunnen werken, waaronder de goud en olie sector.

Met de opkomende offshore olie- en gassector wordt de relevantie van geowetenschappen verder vergroot.

Cursus voor niet geologen 

De organisatie maakt zich gereed om de achtste editie van de veelgevraagde Petroleum Geologie cursus voor non-geologen te verzorgen. Deze editie staat gepland voor zaterdag 6 mei. De cursus speelt in op de huidige ontwikkelingen binnen de olie- en gassector en is vooral bedoeld voor: non-geologen uit het Surinaams bedrijfsleven, leidinggevenden van de overheid en overige belangstellenden. 

Kennis overdragen 

De Stigeosu werd in 2018 opgericht door de geologen professor Theo Wong, hoogleraar, en Nicole Kioe-A-Sen, MSc, docente, beiden verbonden aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De stichting heeft als hoofddoel het overdragen van kennis aan de Surinaamse gemeenschap en het ondersteunen van geowetenschappelijk onderzoek. De stichting heeft onder andere eerder de ‘Inter Guiana Geological Conference’ mede georganiseerd en werkt ook aan een project in Coronie, gefinancierd door het ‘UN Development Program.’

error: Kopiëren mag niet!