De negatieve gevolgen van het niet ophalen van huisvuil

Het blijkt dat de vuilophaaldienst, die uitbesteed is aan een particuliere aannemer, niet wordt opgehaald. De reden hiervoor is dat die aannemer  achterstallige betalingen voor zijn diensten niet heeft ontvangen. Huisvuil en containers in de verschillende districten zullen daarom niet opgehaald worden, meldt het ministerie van Openbare Werken.

Het feit dat het fout is gegaan, is de schuld van de staat. Ze zijn verplicht mensen te betalen voor hun verrichte arbeid. Het ministerie heeft ook deze betalingen opgenomen in haar begroting, omdat ze eerder een openbare aanbesteding heeft gehouden.

Hoewel het ministerie de gemeenschap informeert over de situatie, zegt het niet wat ze moeten doen met hun huisvuil.

Gevolgen voor de gezondheid van de burger

Het niet ophalen van huisvuil kan grote negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van de burger..

Wanneer  huisvuil niet wordt opgehaald kan er een toename van huisstofmijt, bacteriën en schimmels ontstaan, wat kan leiden tot luchtverontreiniging en gezondheidsproblemen zoals allergieën, astma, hoofdpijn, vermoeidheid en ademhalingsproblemen.

Dit komt doordat de vuilniszakken een ideale omgeving voor het kweken van bacteriën en schimmels bieden.

Ook kan er een toename van muskieten en ratten zijn, wat kan leiden tot ziekten zoals malaria, dengue, hantavirus en leptospirose. Maar, vergeet ook niet dat de zakken kunnen worden opengetrokken door (zwerf-)honden, waardoor afval overal kan worden verspreid en zorgt voor onhygiënische toestanden. 

Als de vuilniszakken niet op tijd worden opgehaald, kan er ook een toename zijn van ziektekiemen en giftige stoffen in de lucht, wat ook weer kan leiden tot een verslechterende gezondheid en ziekte.

Daarnaast kan het niet ophalen van huisvuil leiden tot een verhoogd risico op overstromingen, aangezien de vuilniszakken water kunnen opnemen en een grote hoeveelheid water kunnen vasthouden. Dit kan leiden tot schade aan gebouwen, infrastructuur en grondstoffen, waardoor mensen hun kwaliteit van leven kunnen verliezen.

error: Kopiëren mag niet!