Vakcentrale C-47: Regering laat volk aan zijn lot over

De vakcentrale C-47 zegt, dat ondanks de enorme negatieve effecten van de recente zoveelste verhoging van de brandstofprijs op de koopkracht van de verschillende huishoudens, de regering in alle talen zwijgt en de bevolking geheel aan zijn lot overlaat. De regering zwijgt over de oorzaak van de verhoging van de brandstofprijs. De samenleving wordt daarbij niet voorbereid en ook niet begeleid in dit hele proces, laat staan dat sprake is van compenserende maatregelen zodat men toch het hoofd boven water kan houden, stelt de vakcentrale in een uitgegeven communiqué. 

Onfatsoenlijk

C-47 is van oordeel, dat wat de oorzaak moge zijn, als cruciale besluiten worden genomen die diepgaande effecten hebben op het dagelijks leven van de samenleving, het dan elke fatsoenlijke regering betaamt dit proces samen met de bevolking te delen en zoveel als mogelijk de problemen te verlichten. De bevolking, in het bijzonder de werkende klasse, is in deze totaal aan zijn lot overgelaten, omdat dit alles over hem heen wordt gegooid als een bad met ijskoud water waarvan wij nog steeds verstomd zijn, aldus C-47. 

In haar communiqué schrijft het verder: 

Momenteel voeren C-47 vakbonden onderhandelingen binnen de verschillende bedrijven en instellingen, om te komen tot de verbetering van de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Leidraad voor de vakbondsbesturen is hierbij de ontwikkeling van de kosten van levensonderhoud, en natuurlijk ook de situatie binnen de bedrijven en instellingen zelf, die ook niet los staan van de heersende economische situatie.

Laissez-faire houding regering

Met deze laissez-faire houding waarbij er ook nauwelijks controle is op de prijzen worden loonovereenkomsten dan ook totaal illusoir gemaakt.

De vakbonden hebben geen keus, dan als eerste honk in hun drang tot overleving, hun werkgever aan te spreken, maar de regering heeft in deze een cruciale rol te vervullen die momenteel totaal wordt verzaakt.

Deze situatie moet ongetwijfeld leiden tot escalatie als er een regering aan de macht is die slechts zit en toekijkt hoe de situatie aan het verergeren is, zonder dat er wordt ingekomen met directe begeleidende en compenserende maatregelen, zonder zich te verzanden in theoretische discussies via een zogenaamde “Nationale Dialoog“.

Hiervoor zijn voldoende structuren bij wet vastgesteld die overigens reeds vele voorstellen hebben gedaan, om de crisis aan te pakken zonder dat deze door de regering zijn overgenomen.

C-47 zal in ieder geval verder met haar lidbonden in overleg gaan over hoe om te gaan met deze situatie.

error: Kopiëren mag niet!