Etnel (NPS): “De situatie in het land is vreselijk erg”

In de Assemblee werd dinsdag uitgebreid vergaderd, gedebatteerd over de koersontwikkeling en de koers stabiliserende maatregelen van de regering. De regering werd flink bekritiseerd en onder vuur genomen door een scala aan Assembleeleden, zowel binnen de coalitie als de oppositie.

Het NPS-Assembleelid Patricia Etnel uitte felle kritiek op het toch wel ogenschijnlijk passieve handelen van de regering om de koers in bedwang te houden. “De situatie in het land is vreselijk erg”, sprak de bewogen politica.

“Wat gebeurt er met dit mooi land Suriname?”

“Vanaf 2020 worden er maatregelen genomen, stappen gemaakt, besluiten genomen om ervoor te zorgen dat de situatie beter zou moeten gaan. Maar, de vraag die wij vandaag moeten stellen is, wat is het rendement, de uitkomst. En de realiteit is hier, we zien dat de SRD absoluut niet sterker is geworden. We zien ook dat het wonen en leven in Suriname absoluut niet prettig is. Mensen vragen zich elke dag af, wat gebeurt er met dit mooi land Suriname?”

“Suriname komt vandaag niet verder vooruit”

“Productie is absoluut niet gestimuleerd en de uitgaven van de overheid helemaal niet in balans”, aldus Etnle. ” Suriname komt vandaag niet verder vooruit. De regering heeft bewezen in de afgelopen drie jaren, haar verdiencapaciteit niet te kunnen vergroten.”

Muppet

De NPS-politica deed een klemmend beroep op de regering om eens werk te maken van de belangrijke sectoren hout, goud en visserij en die eindelijk goed te ordenen. Daar kan goed geld mee verdiend worden, aldus Etnel. “We konden het veel beter doen met bepaalde sectoren. Maak jezelf als regering niet tot een Muppet, maar tot een ‘giant’. Ga tussen de mensen, luister naar wat de Surinamer zegt. Het gaat niet goed in Suriname!” 

“U kunt niets doen”

Etnel: “Wat gebeurt er met de lonen en salarissen van de mensen? Wat gebeurt er met de prijzen in de winkels? En dan kun je zoveel zeggen vanuit de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, maar minister, u kunt niets doen als de prijzen van benzine niet in balans zijn. U kunt niets doen als de productie in dit land niet gestimuleerd wordt. U kunt niets doen als wij een importland blijven. U kunt niets doen! Alles zal blijven stijgen, omdat er geen balans gebracht is in het systeem van Suriname. Wat er nu gebeurt is vreselijk, vreselijk!

“Stemt u op betere leiders”

“Wat we kunnen verdienen met dit land hoeft ons nergens te brengen, niet eens naar het Internationaal Monetair Fonds. Het ligt aan leiderschap om de verdiencapaciteit van dit land te vergroten. En onze natuurlijke hulpbronnen zijn daar, dit land kan veel verdienen. Ik richt mij tot het volk, stemt u op betere leiders, die beter kunnen geven, want dat is wat we nodig hebben”, aldus Etnel.

PK

error: Kopiëren mag niet!