Duidelijkheid omtrent de ratio van geheime rekening president

“Onlangs is in de Assemblee ophef gemaakt door NDP-Assembleelid Melvin Bouva, omtrent een geheime rekening die de president heeft, met miljoenen erop”. Het nieuws dat de president een geheime bankrekening heeft, heeft voor veel ophef gezorgd in het land en daarbuiten. Vele vragen rijzen over de oorsprong van deze rekening, waarvoor het geld wordt gebruikt en of dit ethisch verantwoord is. 

Dagblad Suriname ging in gesprek met de de heer Winston, die wetenschapper is, omtrent deze kwestie. “De president beweert dat het geld op deze rekening wordt gebruikt voor geheime operaties ter bescherming van het land en dat het parlement deze rekening goedkeurt.”

Het hebben van een geheime rekening kan de indruk wekken, dat de regering iets te verbergen heeft en trekt de integriteit van de regering in twijfel, indien niet duidelijk is wat de ratio van deze rekening is, wat nu het geval is, aldus Winston.

In Nederland staat openheid en transparantie centraal in het overheidsbeleid. Dit betekent dat de regering verantwoording aflegt over haar financiën en beleid aan de burgers. Een geheime rekening voor een president zou in strijd zijn met deze normen van transparantie en openheid. 

In plaats van een geheime rekening voor speciale doeleinden te hebben, zou de president moeten werken binnen de grenzen van de wet en openheid en transparantie moeten nastreven in zijn of haar besluiten. 

Van essentieel belang is de democratie, transparantie en openheid. 

De regering moet openheid geven over de ratio achter de oprichting van deze rekening, aldus Winston 

DA

error: Kopiëren mag niet!