Drie verdachten roofmoord Curaçaose Appelweg aangehouden

Leden van de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname hebben in de zaak van de Curaçaose Appelweg, waarbij E.K. vrijdag 14 april werd beroofd en vermoord, de drie verdachten E.M. (32) en zijn 21-jarige vriendin G.G. en G.F. (21) diezelfde dag nog aangehouden.

De politie van het bureau Santo Dorp ging na een melding van een roofmoord naar de locatie voor onderzoek. Daar aangekomen troffen de agenten het 31-jarige slachtoffer E.K., die geen teken van leven meer vertoonde, met schotverwondingen aan. 

Volgens verdachte  G.F., die ter plaatse werd aangetroffen, had het slachtoffer met wie hij goed bevriend was, het appartement voor drie dagen gehuurd. Samen met een andere man en zijn vriendin, logeerden zij bij E.K. in het appartement.

Kort voor het incident verliet E.K. het appartement om een autoband in orde te maken. Op een bepaald moment stormde een gemaskerde en gewapende man het appartement binnen. Onder bedreiging van het vuistvuurwapen werden zij gekneveld en beroofd. Terwijl de indringer het appartement doorzocht, keerde E.K. terug en werd direct door de rover neergeschoten en overleed ter plekke. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. 

Voor de komst van de politie had het koppel de plek verlaten, maar meldde zich later op die dag op het politiebureau te Santo Dorp.

Zowel het koppel als G.F. zijn hangende het onderzoek aangehouden en voorgeleid. 

Na afstemming met het Openbaar Ministerie (O.M.) is het drietal in verzekering gesteld en is het lichaam van E.K. in opdracht van het O.M. ter obductie door de politie in beslag genomen. Aan de aanhouding van de voortvluchtige schutter wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!