Zaak Adhin uitgesteld naar 15 mei

De strafzaak tegen voormalig vicepresident Ashwin Adhin stond maandag 17 april op de rol voor pleidooi. Adhin wordt verweten enkele voormalige medewerkers te hebben aangezet om elektrische apparatuur en meubels van het Kabinet van de Vicepresident op onterechte gronden te hebben afgeschreven en deze daarna te hebben verduisterd en vernield. Hierbij zouden er valse documenten zijn opgemaakt. 

In opdracht van Adhin werden de documenten opgemaakt en de  eerder bedoelde goederen zogenaamd afgeschreven. 

Het Openbaar Ministerie acht alle feiten bewezen en heeft een strafvoorstel gedaan van 12 maanden, waarvan 11 maanden en 3 weken voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, met een proeftijd van 3 jaren. Met dit strafvoorstel hoeft Adhin niet terug naar de gevangenis. 

Als bijzondere voorwaarde is geëist, dat Adhin de schade aan de apparatuur vergoed door soortgelijke apparatuur aan te schaffen voor het Kabinet van de Vicepresident, binnen 4 maanden nadat er vonnis is gewezen.

De advocaten van Adhin, Irvin Kanhai en Chandra Algoe, hebben het Hof gevraagd hun meer tijd te gunnen. Het Hof ging hiermee akkoord en het pleidooi gaat op 15 mei gevoerd worden. 

error: Kopiëren mag niet!