Rello P.: Planten van zaden, koesteren ervan en oogsten van heerlijke vruchten uit je eigen tuin

Rello P. is een van de Surinaamse burgers die zelf plant. Niets is zo heerlijk als het planten van zaden, het koesteren ervan en het oogsten van de heerlijke vruchten uit je eigen tuin, zegt hij op zijn Facebook-pagina. Bovendien meldt hij, dat hij al drie jaar geen groenten meer koopt.

In de Surinaamse samenleving nemen burgers steeds vaker het heft in eigen handen door groenten en fruit  te verbouwen en zelfvoorzienende landbouwtechnieken te omarmen.

Met de aanhoudende economische crisis worden mensen proactiever in het vinden van manieren om geld te besparen, terwijl ze nog steeds toegang hebben tot verse producten.

Door hun eigen producten te verbouwen, kunnen mensen geld besparen op boodschappen en zich meer verbonden voelen met het voedsel dat ze eten. De economische crisis heeft het land hard getroffen en het gaat niet alleen om stijgende werkloosheidscijfers en worstelende bedrijven. Dagelijkse kosten zoals voedsel, huisvesting, transport en energie nemen allemaal voortdurend

Surinaamse burgers passen hun levensstijl aan en zoeken naar manieren om kosten te besparen, en zelfvoorzienende landbouw is daar een van. Naast financiële voordelen zijn er andere voordelen aan zelfvoorzienende landbouw.

Het bevordert een gezondere, actievere levensstijl, omdat individuen voor hun eigen gewassen moeten zorgen en de mate van lichamelijke activiteit toeneemt.

Bovendien vermindert het de ecologische voetafdruk van voedselproductie en biedt het frisser en voedzamer voedsel.

Hoewel er zeker uitdagingen zijn om zelfvoorzienende landbouw op grotere schaal te implementeren, wint de trend aan populariteit. Het is niet alleen een proactieve oplossing voor de economische crisis, maar het stelt individuen in staat om de controle te nemen over hun eigen voedselbronnen en het is ook nog eens heel gezond.

error: Kopiëren mag niet!