10-man Union Berlin reddingstrekking, Freiburg stimuleert UCL-hoop

Union Berlin redde zondag een 1-1 gelijkspel tegen Bochum, heroverde de derde plaats in de Bundesliga en bleef op koers voor een allereerste Champions League-kwalificatie. Union kwam laat in de eerste helft op voorsprong dankzij een vrije trap van Josip Juranovic, maar Kevin Stoger maakte vroeg in de tweede helft gelijk vanaf de stip. Union werd kort na de penalty teruggebracht tot 10 man, maar kwam met nog vijf minuten te gaan tergend dicht bij een winnaar. Eerder op zondag bezorgden goals in de tweede helft van Roland Sallai en Lucas Holer Freiburg een 2-1 comeback-overwinning op Werder Bremen, waardoor ze vijfde werden op de ranglijst en één punt achter Leipzig. Ten slotte speelde Bayer Leverkusen van Xabi Alonso een doelpuntloos gelijkspel in Wolfsburg, waarmee ze na vijf wedstrijden een einde maakten aan hun winning streak in de Bundesliga.