Politie Albina arresteert drie verdachten beroving twee Dominicanen te Frans-Guyana

De politie van het bureau Albina heeft dinsdagavond 11 april de drie verdachten F.B. (42), M.B. (38) en M.M. (36) kort na een beroving in Frans-Guyana te Albina aangehouden.

Het drietal, van wie één gewapend was met een vuistvuurwapen, had eerder die avond langs de oever te Charbonair in Frans-Guyana twee mannen van Dominicaanse afkomst beroofd. Na de overval namen zij de oversteek naar Albina met de buit, waaronder een kinderrijwiel, gouden sieraden, een IPhone, een groot geldbedrag in Euro’s, kredietkaarten, een koffer met kledingstukken en persoonlijke bescheiden.

De slachtoffers stelden een taxichauffeur van Albina van de beroving in kennis. Op een bepaald moment zag die taxichauffeur aan de hand van de beschrijvingen een van de verdachten met het rijwiel op het Veerplein van Albina en speelde de melding van de beroving direct door aan de politie van Albina.

Agenten gingen meteen naar de locatie en op aanwijzing van de taxichauffeur kon de verdachte met het rijwiel in zijn bezit in de kraag gevat worden. Hierna werden zijn twee kompanen te Albina aangehouden. Een deel van de buit en het vuistvuurwapen waarmee de overval is gepleegd, zijn teruggevonden.

De drie aangehouden verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en bij confrontatie positief herkend door de slachtoffers. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!