Familielid van de moordenaar van Indira Gandhi gearresteerd in Nieuw-Zeeland wegens drugshandel

Een drugsvangst in Auckland, Nieuw-Zeeland, heeft geleid tot de arrestatie van Baltej Singh, een familielid van Satwant Singh, een van de huurmoordenaars die de voormalige Indiase premier Indira Gandhi in 1984 vermoordde. De drugsvangst volgde op een inval in een pand in Manukau, die ontdekte aanzienlijke hoeveelheden methamfetamine verborgen in bierblikjes. Het daaropvolgende onderzoek leidde de autoriteiten naar Baltej Singh, die in de lokale gemeenschap werd geprezen vanwege zijn familieband met Satwant Singh.

Satwant Singh en zijn collega-bodyguard, Beant Singh, hadden premier Indira Gandhi vermoord in de nasleep van Operatie Blue Star in 1984. De broer van Satwant Singh en zijn gezin waren in de jaren tachtig naar Nieuw-Zeeland verhuisd en runden een kleine kruidenierswinkel in Auckland. De afgelopen maanden werd echter een plotselinge toename van hun vermogen opgemerkt. De vader van Baltej Singh werd eigenaar van een vastgoedbedrijf genaamd Ray White en kocht zelfs een huis ter waarde van meer dan USD 12.218,00

Baltej Singh staat bekend als een van de belangrijkste meesterbreinen en fondsenwervers voor demonstraties tegen India en pro-Khalistan die in Nieuw-Zeeland worden georganiseerd.

In de afgelopen weken hebben pro-Khalistani-demonstranten protesten georganiseerd in landen als het VK, de VS en Canada. In het VK vernielden ze de Indiase missie in Londen, een actie die door de Britse regering op het hoogste niveau werd veroordeeld, onder meer door de Britse premier en minister van Buitenlandse Zaken.

error: Kopiëren mag niet!