“Jonge kinderen moeten juist genieten, maar ouders hebben het heel zwaar”

“Als er geen andere oplossing komt voor onze ouders, dan gaan wij moeten inspringen als jongeren”

“’s Middags zag ik nog heel veel tieners of jongens vanaf de leeftijd van negen jaar al vroeg op straat spelen, maar nu zie ik juist de kleinere kinderen met hun ouders lopen”, zegt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname. Niet alleen deze vrouw vraagt zich af of jongeren nog denken aan spelen, maar vele burgers.

Ze geeft aan, dat de opgeschoten jongens enkele klusjes aan het doen zijn om te verdienen. “Mijn buurjongen is dertien jaar. Ik was gewend hem bal te zien spelen met zijn vrienden, maar zie geen van ze. Alleen in de middag bijna in de avond. zie ik twee jongens en mijn buurjongen uitgeput met verf en cement aan hun lichaam. Hij heeft een vakantiejob, ik vind het heel knap, maar wel erg dat hij niet kan genieten. Jongeren op zijn leeftijd moeten juist genieten, maar zijn ouders hebben het heel zwaar”, benadrukt de vrouw. 

“Hij gaf mij zelf aan, dat hij het niet leuk vind dat zijn moeder op twee plekken moet werken en hij haar op zo een manier wil ondersteunen. Hij heeft ook een broertje en een zusje en hij doet ook alles voor hen heel goed.” 

Een jongen van 17 jaar zegt, dat er geen tijd is om te spelen zolang het vakantie is of zelfs niet wil werken. “School en werk combineren is wel moeilijk, maar je gaat het aan het eind moeten doen. Mijn moeder werkt te hard en mijn vader die komt helemaal niet opdagen”, aldus de tiener. “Dus ik ben er als grote man in huis. Ik heb ook drie zusjes en de zorg voor hen is al heel veel, dus ik moet mijn moeder helpen en mijzelf. Ik offer alles nu op om het morgen goed te hebben, nu is het misschien vermoeiend, maar ik zal later zeker genieten. Ik zie het net alsof ik een boom plant en wacht om vruchten te krijgen en daarvan ga ik zeker genieten. Als er geen andere oplossing komt voor onze ouders. dan gaan wij moeten inspringen als jongeren”, aldus de jongen van zeventien jaar.

(Foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!