Amerikaanse ambassade houdt ‘Iftar’ voor moslimgemeenschap
 

Ambassadeur Robert Faucher heeft verschillende moslimorganisaties in Suriname voor een iftar uitgenodigd bij zijn residentie. Amerikaanse functionarissen hebben het houden van een iftar tot een traditie gemaakt. Wereldwijd is dat ook het geval. Het organiseren van dit evenement gaat terug tot 1906, toen president Teddy Roosevelt van Amerika, toen hij de eerste iftar hield in het Witte Huis. 

Een iftar is de maaltijd die door moslims wordt genuttigd nadat zij de hele dag hebben gevast tijdens de heilige maand Ramadan. Het is de eerste maaltijd die ze eten nadat de zon is ondergegaan. Het vasten tijdens Ramadan is een van de vijf zuilen van de islam en wordt beschouwd als een manier om spirituele reiniging te bereiken en om compassie te hebben met de minderbedeelden die het hele jaar door honger lijden.

De iftar-maaltijd wordt in Suriname meestal gedeeld met familie, vrienden en gemeenschapsleden in de moskee en of thuis. Het kan variëren van eenvoudige gebakjes tot uitgebreide culturele gerechten.

error: Kopiëren mag niet!