Zelfmoordgevallen baren Bouva grote zorgen

De toename van het aantal zelfmoordgevallen mede vanwege de uitzichtloze sociaal-economische situatie in het land baart het NDP-Assembleelid Melvin Bouva grote zorgen. Hij vindt dat regering, parlement en totale samenleving meer aandacht aan dit ernstige vraagstuk moeten gaan schenken. Hoe moeilijk en uitzichtloos de situatie is voor velen, er is altijd hulp, meent de volksvertegenwoordiger. 

Bouva vindt de gevallen van zelfmoord in allerlei vormen onder zowel ouderen als jongeren zeer zorgelijk. Hij noemt onder meer verhangingen en springen van de Bosjebrug.  Voor wat de Bosjebrug betreft zouden de toezicht en controle moeten worden opgevoerd. Naast de reeds aanwezige camera’s en politieposten aan de voet van de brug zouden volgens hem ook andere voorzieningen moeten worden getroffen om het springen van de brug te ontmoedigen. “Het is triest en erg dat men deze locatie gebruikt om zelfmoord te plegen.”

Over het algemeen vindt Bouva, dat gelet op de zeer moeilijke situatie in het land, de samenleving meer naar elkaar moet gaan omkijken. “We moeten elkaar meer gaan helpen waar het nodig is”, vindt hij. Hij pleit voor een campagne erop gericht om de burgerij extra gevoelig te maken om elkaar de helpende hand te bieden in deze voor de hele samenleving zeer moeilijke sociaal-economische situatie.

SS      

error: Kopiëren mag niet!