Politiebericht over aanrijding lijnbus en bestelwagen: 7 gewonden waarvan 1 in AZP is overleden

Bij een zware aanrijding woensdag 12 april tussen twee voertuigen op de Coppenameweg ter hoogte van km 63, raakten zeven personen gewond. De politie van het bureau Calcutta kreeg omstreeks 07.15 uur de melding van de aanrijding en begaf zich voor onderzoek naar de locatie.

Daar aangekomen bleek het te gaan om een aanrijding tussen een lijnbus die de route Paramaribo/Totness onderhoudt en een bestelwagen. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat beide voertuigen in dezelfde richting reden. De bestuurders kwamen vanuit de richting Coronie en reden naar Paramaribo.

In de lijnbus zaten 10 passagiers, inclusief de bestuurder R.B. (68). Naar zijn zeggen zag hij op een afstand de bestelwagen die langs de weg geparkeerd stond. Op het moment toen hij de bestelwagen dichtbij was genaderd en deze wilde inhalen, reed de bestuurder van de bestelwagen S.G. (21) de weg op, met als gevolg de botsing tussen de twee voertuigen.

De 77-jarige passagier H.V. die voorin in de lijnbus zat, raakte bekneld in het voertuig en werd met behulp van de brandweer van Groningen uit zijn benarde situatie bevrijd. Twee andere passagiers waren niet aanspreekbaar. Een gewonde passagier is op de RGD-poli van Tijgerkreek behandeld, terwijl de zes andere gewonden per ontboden ambulance werden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een zwanger slachtoffer (41) is na medische behandeling op de SEH verwezen naar het Diakonessenhuis.

Beide bestuurders zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. De politie van het bureau Calcutta is belast met het verder onderzoek van deze aanrijding.

Bij het ter perse gaan van het politiebericht ontving de afdeling Public Relations van de politie de informatie dat een mede-inzittende van de bus, Charles E. oud 52 jaar, donderdagochtend 13 april is overleden in het ziekenhuis.

error: Kopiëren mag niet!