Poll: Mensen vinden amper nog ruimte om zich te ontspannen

Uit een onlangs op de website van Dagblad Suriname gehouden poll, waarin de vraag werd gesteld aan lezers en volgers van de krant, in hoeverre men nog in deze tijd van crisis ruimte vindt om zich te ontspannen, blijkt dat burgers die ruimte amper nog weten te vinden. 

1.786 mensen hebben gereageerd op de poll en daarvan heeft 51 procent (905 stemmers) aangegeven geen ruimte meer te hebben om zich te kunnen ontspannen. 545 mensen stellen die ruimte nog wel te kunnen vinden (31%) en 19 procent stelt zich soms nog wat te kunnen ontspannen (336 personen).

Het zal duidelijk zijn, dat met de huidige financieel-economische crisis mensen het heel moeilijk hebben. Er zijn veel mensen die veel minder inkomen hebben dan vroeger, wat ervoor zorgt dat veel mensen minder ruimte hebben om zich te kunnen ontspannen. Hoewel het voor veel mensen moeilijk is, hebben sommigen nog ruimte om te ontspannen. Maar, ook ontspannen kost deze dagen veel geld.

Even gezellig ergens wat gaan eten, even uitwaaien ergens aan een van de rivieren, even op bezoek gaan bij vrienden of familie elders in het district, alles kost tegenwoordig voor veel mensen simpelweg te veel geld. 

Maar, mensen moeten ook proberen gezond te eten, voldoende te slapen en voldoende lichaamsbeweging te krijgen om gezond te blijven. Dit kan mensen helpen om zich beter te kunnen ontspannen. Ook is het belangrijk om positieve emoties te ervaren, zoals liefde, vreugde en dankbaarheid.

Echter feit is en blijft dat wil men zich op een fatsoenlijke manier kunnen ontspannen, dan kost dat geld. En in deze tijd van crisis heeft de doorsnee burger al bijzonder veel moeite om gewoon de dagelijkse boodschappen te kunnen doen, laat staan om zich te kunnen ontspannen.

Het geestelijk en lichamelijk welzijn lijdt in ernstige mate onder de crisis en het is nog volstrekt onduidelijk hoe de regering denkt de samenleving tegemoet te kunnen komen en om ook eens serieus aandacht te gaan krijgen voor het geestelijk en lichamelijk welzijn van haar burgers. De crisis snijdt niet alleen in de portemonnee van mensen, maar ook tussen de oren.

PK

error: Kopiëren mag niet!