“Men doet alsof ze ons een genoegen doen”

In gesprek met mevrouw Ella uit ze tegenover een redacteur van Dagblad Suriname, haar ontevredenheid over de onlangs verrichtte werkzaamheden door Openbare Werken in haar woongebied. 

De ontevreden buurtbewoonster geeft aan dat zij zeer ontevreden is over hoe de werkzaamheden plaatsvinden, hoogstwaarschijnlijk is er sprake van corruptie, door het project aan “maties te geven en die op hun beurt leveren het project tegen minder kwaliteit, waardoor de rest in hun zak gaat”.

“Vaak genoeg houdt het ministerie van Openbare Werken toch aanbestedingen om bepaalde projecten op te leveren, in hoeverre het hier gebeurd is weet ik niet. Mijn man zit ook in de bouw, dus die heeft weet van zaken en we zaten beiden te kijken hoe snel iets werd gedaan.”

Als deze werkzaamheden niet goed worden uitgevoerd, kan dit leiden tot verkeershinder, tot wateroverlast, maar dreigt ook de veiligheid van de weggebruikers in gevaar te komen. “Doordat men is gefocust op snel wat geld maken, wordt er onvoldoende aandacht besteed aan deze zaken. Men doet alsof ze ons een genoegen doen, terwijl we er recht op hebben dat er duurzaam wordt gewerkt en kwaliteit wordt geleverd, want daarvoor zit je daar als regering.” 

Mevrouw Ella geeft ook aan, dat hoogstwaarschijnlijk de werkzaamheden niet worden uitgevoerd op de afgesproken tijd of niet binnen de afgesproken termijn, waardoor men snel iets doet. Dit leidt weer tot ontevredenheid en verlies van vertrouwen in de overheid.

Er moet een instantie komen die weet van zaken heeft en die zorgt voor de controle, wanneer een project moet worden opgeleverd. “Men gaat over een paar maanden terugkomen om hetzelfde weer aan te pakken, terwijl ik denk, doe het in een keer goed, je ziet gewoon dat de kwaliteit veel te wensen over laat.”

(Foto: ter illustratie)

DA

error: Kopiëren mag niet!