South Dakota National Guard arriveert voor schoolrenovatieprogramma

Dertig leden van de South Dakota National Guard zijn op 11 april via een Iowa National Guard KC-135 in Suriname aangekomen. Hun bezoek maakt deel uit van een gezamenlijk twee weken durend technisch programma met de Surinaamse ministeries van Defensie en Onderwijs om scholen op het platteland en achtergestelde gemeenschappen.

Als onderdeel van haar State Partnership Program voert de South Dakota National Guard sinds 2016 gezamenlijke schoolrenovatieprojecten uit met Suriname. Dit jaar zal het drie scholen renoveren voor een totale donatie van $ 90.000 aan renovatiematerialen met een extra $ 49.000 aan donaties van schoolbenodigdheden van het U.S. Southern Command. Het werk begint op 12 april en de groep vertrekt op 24 april. Elke leerling op de scholen krijgt een rugzak met schoolspullen en elke school krijgt tekenspullen en een opbergkast als onderdeel van de donatie.

Het programma loopt de komende tijd door. Eerder gerenoveerde scholen zijn onder meer OS Santo Dorp (2016), OS Majo Steeg (2017), OS Raka Raka (2018), OS Mastklimmen (2019) en OS Mariënburg (2022) voor een totaalbedrag van bijna $ 60.000.

Ambassadeur Robert Faucher merkte op: “Dit project is een lichtend voorbeeld van de beste samenwerking tussen de Verenigde Staten en Suriname. Onderwijs is essentieel voor het creëren van sterke democratieën, en we willen Suriname ondersteunen bij het versterken van haar democratie. Deze oefeningen bouwen ook relaties en ervaring op waarop we kunnen vertrouwen in tijden van crisis en vrede.”

(U.S. Embassy-Suriname)

error: Kopiëren mag niet!