“Ik doe al zes jaren mee met de verkoop en zie dat het nu heel slecht gaat”

Het leven was al moeilijk, maar het is nu veel moeilijker geworden, zeggen burgers die mee doen met de verkoop langs de straat. Annette die te Para geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij in het weekend en op feestdagen voor de deur bij haar meedoet met de verkoop. Door de week verkoopt zij in het centrum van Paramaribo.

“Ik ben geen onderneemster, ik ben gewoon een burger die op een eerlijke manier aan haar centjes wil komen. Bij mij in de buurt is er niet zo veel werkgelegenheid. Bij een winkel werken levert ook niet veel op, dus ik moest aan een ander alternatief komen om te verdienen”, zegt Annette. Annette verkoopt groenten, vruchten, oliesoorten en werkjes gemaakt van het buiten gedeelte van cocos. Ook heeft zij enkel tweedehands kleren voor jong en oud voor de verkoop en enkele zeepsoorten. Annette geeft aan dat de verkoop de afgelopen periode heel slecht gaat. 

“Ik doe al zes jaren mee met de verkoop en zie dat het nu heel slecht gaat. In het begin heb ik alles kunnen opbouwen met mijn winst, maar nu kan ik helemaal niets doen. Ondanks dat ik mijn eigen huis heb kom ik toch niet uit.”

Annette heeft vier kinderen en is alleenstaande. Twee van haar kinderen zijn nog heel jong, de twee anderen zitten op school, een in de vijfde klas en de andere in de tweede. De twee andere kinderen blijven bij de oppas en dat moet zij ook maandelijks betalen. “Je kan geen familie vragen voor hulp, trouwens dat heb ik niet geleerd. Ik probeer alles zelf te doen en het is mij aardig gelukt. Alleen is de financiële situatie moeilijker geworden”, aldus Annette. “Ik hoop dat er een verandering komt, anders gaan vele hardwerkenden als ik het niet redden.”

Een man die in het weekend mee doet met de verkoop, geeft aan dat hij geen andere optie heeft. Hij woont ook te Para, maar werkt in het centrum van Paramaribo. “In het weekend verkoop ik groentesoorten die ik haal uit mijn eigen tuin. Het is niet veel, maar alle kleine beetjes helpen. Er is geen andere oplossing, dus ik ga het zo moeten doen.”

(Foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!