“Gezondheid is kostbaar en niet te koop”

De regering heeft de verantwoordelijkheid om te zorgen voor goede gezondheidszorg in het land en deze continu te verbeteren. Echter is het zo, dat het land afhankelijk is van import van medicijnen en medisch materiaal die nodig zijn in de gezondheidszorg. Het is vaak voorgekomen dat ziekenhuizen tekorten hebben aan medicijnen en medisch materiaal waardoor er geen adequate gezondheidszorg geboden kan worden. Doordat de middelen niet op tijd worden vrijgemaakt door de regering, is het voorgekomen dat ziekenhuizen genoodzaakt waren om hun diensten aan te passen en alleen bij acute/spoedgevallen in spelen. 

De verschillende gezondheidsklachten die worden ervaren kunnen verschillend zijn. Ook veel jongeren lijden al heel vroeg onder stress (door de economische situatie in het land) en zitten al heel vroeg te kampen met gezondheidsklachten. Dit zorgt ervoor dat zij minder productief kunnen zijn op het werk, of soms zelf oververmoeid zijn door het werk doordat zij meerdere banen op na moeten houden om te kunnen overleven. 

Om de productiviteit te verhogen is het van belang om goed gemotiveerd personeel te hebben. Te beginnen bij het verhogen van de lonen, de betrokkenheid van partijen, respect en waardering te hebben voor het personeel. 

Ten aanzien van de gezondheidszorg zou de regering investeringen kunnen plegen door bepaalde technologische innovaties te implementeren, waardoor verouderde methoden en machines vervangen kunnen worden. Samenwerkingen aangaan met internationale organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om middelen te werven. Het is van belang dat het beleid van de regering afgestemd is op goede toegang en adequate gezondheidszorg van de burgers en deze steeds te verbeteren, en vooral preventief op te treden. Want gezondheid is kostbaar en niet te koop. 

JM

error: Kopiëren mag niet!