De EPL-voorsprong van Arsenal daalde tot 6 punten na een chaotisch 2-2 gelijkspel bij Liverpool

De voorsprong van Arsenal aan de top van het Premier League-klassement is geslonken tot zes punten nadat Liverpool zondag terugkwam van 2-0 en een 2-2-gelijkspel redde op Anfield zondag.

Manchester City had het gat verkleind tot vijf punten na het verslaan van Southampton op zaterdag, maar het leek waarschijnlijk terug te keren naar acht nadat de Gunners naar een 2-0 voorsprong snelden met doelpunten van Gabriel Martinelli en Gabriel Jesus binnen het eerste halfuur.

Het doelpunt van Mohamed Salah vlak voor rust blies Liverpool nieuw leven in, maar de comebackpoging stuitte op een addertje onder het gras toen hij halverwege de tweede helft een strafschop miste. Arsenal-doelman Aaron Ramsdale ontkende ook invaller Darwin Nunez bij een ontsnapping met nog 10 minuten te gaan.

Liverpool blijft op de achtste plaats staan, twee punten achter Brighton & Hove Albion op de zevende plaats en twaalf punten achter Manchester United op de vierde plaats.