Indiase premier Shri Narendra Modi start 50 jaar herdenking Project Tiger

Ad interim ROM-minister Steven Mac Andrew en delegatie aanwezig

De premier van India, Shri Narendra Modi, heeft afgelopen weekend het programma ‘Herdenking van 50 jaar Project Tiger’ ingehuldigd aan de Mysuru University in Mysuru, Karnataka. De premier lanceerde ook de International Big Cats Alliance (IBCA). Hij bracht de publicaties uit – ‘Amrit Kaal Ka Vision For Tiger Conservation’, een samenvattend rapport van de 5e cyclus van Management Effectiveness Evaluation of Tiger Reserves, verklaarde tijgeraantallen en bracht het samenvattende rapport uit van All India Tiger Estimation (5e cyclus). Hij bracht ook een herdenkingsmunt uit ter gelegenheid van de voltooiing van 50 jaar Project Tiger.

De premier sprak de bijeenkomst toe en maakte een opmerking over het prestigieuze moment van de groeiende tijgerpopulatie in India en betuigde zijn respect door een staande ovatie te geven aan de tijgers. Hij zei dat iedereen getuige is van de historische gebeurtenis dat Project Tiger 50 jaar bestaat en merkte op dat het succes ervan niet alleen een moment van trots is voor India, maar voor de hele wereld. 

De premier benadrukte dat India niet alleen de tijgerpopulatie heeft behoed voor achteruitgang, maar ook een ecosysteem heeft geboden waar tijgers kunnen gedijen. De premier was blij dat India in het 75e jaar van de onafhankelijkheid van India de thuisbasis is van 75% van de tijgerpopulatie in de wereld. Het is ook toeval, vervolgde de premier, dat de tijgerreservaten in India 75.000 vierkante kilometer land beslaan en dat de afgelopen tien tot twaalf jaar de tijgerpopulatie in het land met 75 procent is toegenomen.

De premier herhaalde de vraag in de hoofden van natuurliefhebbers over de hele wereld over de toenemende tijgerpopulatie in India in vergelijking met andere landen waar het stagneert of afneemt, en zei dat het antwoord verborgen ligt tussen de tradities en cultuur van India en zijn natuurlijke drang naar biodiversiteit en milieu. “India gelooft niet in het conflict tussen ecologie en economie, en hecht evenveel belang aan het naast elkaar bestaan van beide”, merkte de premier op.

Onder de genodigden bij de festiviteiten in de Mysuru University in Mysuru, Karnataka, waren ook ad interim minister Steven Mac Andrew van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), Rathna Kewal, onderdirecteur Leefomgeving en Ecosystemen van het directoraat Milieu, en Joy Vrede, directrice van de Stichting Natuurbehoud Suriname, Stinasu:

error: Kopiëren mag niet!