Amir Khan zegt dat hij nooit op de hoogte is gebracht van een positieve drugstest.

Amir Khan heeft beweringen gedaan met betrekking tot zijn positieve drugstest die in strijd lijken te zijn met wat de Britse Anti-Doping aan het publiek heeft gepresenteerd.

Khan, de nu gepensioneerde voormalige 140-pond titlist en een van de meest herkenbare namen in het Britse boksen, veroorzaakte deze week de krantenkoppen toen werd aangekondigd dat hij een met terugwerkende kracht van twee jaar geschorst was omdat hij vorig jaar positief testte op een prestatiebevorderend middel. jaar in een test die werd afgenomen kort na zijn knock-outverlies tegen rivaal Kell Brook.

UKAD verklaarde dat de 36-jarige Khan sporen van ostarine, een anabole stof, in zijn lichaam had, maar meende dat Khan’s inname ervan niet “opzettelijk” was.

Aangezien UKAD zich echter houdt aan een principe van strikte aansprakelijkheid, heeft het Khan nog steeds bestraft, waardoor het gebruikelijke verbod van vier jaar in verband met illegale doping werd teruggebracht tot twee.

Khan heeft de bevinding van UKAD geaccepteerd, maar houdt vol dat de inname van ostarine een compleet ongeluk was.

De dopingzaak van Khan is het op een na grootste drugsschandaal in de afgelopen zes maanden in het Britse boksen, na de twee positieve tests van Conor Benn.

error: Kopiëren mag niet!