Verdachte die wederhelft doodstak, kan zich niets meer herinneren

Danny J. moest zich afgelopen donderdag verantwoorden voor het toebrengen van meerdere steekverwondingen aan zijn vrouw Lisa Charran. Zij is daardoor overleden.. 

De 32-jarige Lisa Charran werd in de vroege ochtend van zondag 1 januari neergestoken aan de Koendjbihariweg te Nieuw Amsterdam in het district Commewijne. Bij aankomst op de locatie trof de politie een vrouw van Guyanese afkomst badend in bloed op de vloer in de garage met een scherp voorwerp in haar rechterhand aan. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast.

Bij het verdachtenverhoor deed Danny voorkomen alsof hij zich de zaken niet meer kon heugen.

De rechter verwees naar de verklaring van de dochter van de verdachte die zelf gezien heeft dat hij haar moeder doodstak. 

Uit het strafdossier blijkt dat de 10-jarige dochter van Lisa met haar zusje en broertje naar de televisie keken, toen ze plotseling haar moeder buiten hoorde gillen. Ze ging op het gegil af en bij die gelegenheid zag zij hoe haar stiefvader Danny haar moeder een aantal steekverwondingen toebracht met een scherp voorwerp. Haar moeder zeeg vervolgens neer met het scherp voorwerp in haar hand, waarna de verdachte het hazenpad koos. De rechter confronteerde Danny ook met de foto’s van het slachtoffer. 

Op 18 mei komt de vervolging met het strafvoorstel.

error: Kopiëren mag niet!