“Ik probeer op zon- en feestdagen het werk af te ronden, feesten doe ik iedere dag met mijn gezin”

Niet een ieder denkt aan uitrusten op zon- en feestdagen. Zo zeggen enkele burgers in een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat zij juist deze dagen gebruiken om werk af te ronden. 

Desmond, die vader van zes kinderen is, zegt dat hij op de feestdagen en in het weekend zijn werk probeert af te ronden. Hij is bouwvakker en doet ook schilderwerk. Desmond is van Guyanese komaf en is het Nederlands nog niet machtig, maar kan wel vloeiend Engels praten. Met zijn klanten praat hij beide talen, maar zijn vrouw en kinderen zijn wel sterk in het Nederlands. De kostwinners in huis zijn Desmond, zijn vrouw en zijn oudste dochter. De andere kinderen zijn nog jong, maar allemaal gaan naar school, zegt Desmond. Hij geeft aan, dat hij in het  weekend graag werkt met zijn vrienden.

“In alle rust kan ik mijn werk afmaken en het verkeer is ook rustig. Door de week werk ik ook, maar ik kies eerder voor het weekend en feestdagen.. Ik weet niet wat feesten is, want dat doe ik dagelijks met mijn gezin. Zolang wij gezamenlijk kunnen eten, drinken en babbelen is het feest, vaak genoeg heb je ook wat vrienden erbij, maar wij proberen het dagelijks gezellig te houden. Je hebt enkele dagen waarop er stress is, maar zolang wij gezamenlijk praten en een oplossing zoeken is het zo weer gecompenseerd.”

Desmond zegt ook, dat hij het goed vindt om op feestdagen te werken. Door de week hebben de werkgevers niet echt tijd, op feestdagen nemen zij vaak wel de tijd om te kijken hoe ver men is met het werk en kan er ook over het een en ander gesproken worden. Wij leven allen in een moeilijke situatie, maar proberen het vol te houden. Blijf je gedachten open  houden voor meer werkgelegenheid en sta ook open voor veranderingen, zo leer je ook meer”, adviseerr Desmond.

TM 

error: Kopiëren mag niet!