Een op de tien Britten heeft zelf tandheelkunde uitgevoerd.

Van het trekken van tanden tot het proberen van wortelkanalen en het omsmelten van ‘polybeads’ om als kunstgebit te gebruiken, Britten hebben wanhopige ervaringen gedeeld in een onderzoek dat nieuwe inzichten geeft in de zich ontvouwende crisis in de tandheelkunde.

Een groeiend aantal dorpen en steden in het hele land heeft geen toegang tot NHS-tandheelkunde voor nieuwe patiënten omdat mensen op lange wachtlijsten blijven hangen. Uit een nieuwe YouGov-enquête blijkt dat een op de vijf Britten (22%) momenteel niet is geregistreerd bij een tandarts.

Een op de tien Britten (10%) geeft toe dat ze hun eigen tandheelkundige werk hebben geprobeerd, en de meesten deden dit omdat ze op de een of andere manier geen afspraak met een tandarts konden krijgen.

Het onderzoek bracht gevallen aan het licht van mensen die cement en superlijm gebruikten om kronen en kunstgebitten te bevestigen, een infectie met urine doodden, ‘verwarmde polybeads’ gebruikten om een ontbrekende tand te vervangen en chemisch metaal aanbrachten (een lijm die meestal wordt gebruikt voor reparaties in huis of buitenshuis) als vulling .

error: Kopiëren mag niet!